Plag.lt atsinaujino – ką manote apie naująją sistemą?

Taigi, plag.lt paleido naują savo sistemą. Jie argumentuoja, kad naujoji sistema paleista todėl, kad reikėjo suvienyti turimas sistemas. Juk jie administruoja ne vien plag.lt, bet ir plag.lv, plagramme.com, plagia.ru, plag.pl, ir dar 9 kitas sistemas. Nuo šiol jos vienodos, unifikuotos. Paklausti, ar naujoji sistema tiesiog grožio reikalas, plag.lt el.paštu atsakė, jog investavo į unifikuotą sistemą daug lėšų. Pasak jų, nuo 2016 plag.lt aptinka geriau (iki tol vidurkis buvo 18 proc, nuo šiol  – 24 proc.).

Peržiūrėjome su kursiokais naująją sistemą. Patikrinome savo dokumentus per senąją ir naująją sistemą ir padarėme tam tikras išvadas. Taip pat išbandėme daugelį naujovių, sulandžiojome po visas sistemos kerteles. Sistemą tikrino 15 žmonių iš mūsų grupės.
nauja plag.lt sistema
Kaip pasikeitė aptikimas
Taigi, absoliučiai visiems mums plagiato aptiko daugiau. Ir kokybiškiau. Senojoje sistemoje kai kur raudonas plagiato žymėjimas nutrūkdavo, kai kur nepagaudavo plagiato. Naujoji aptiko viską preciziškai, pedantiškai. Pažymėjo nuo pradžios iki galo kiekvieną plagiatą. Ten, kur bandėme slėpti plagiatą savais žodžiais, pažymėjo oranžine spalva, kuri reiškia perfrazavimą. Kai kur įterpėme savus žodžius, sakinukus – jie taip pat pažymėti oranžine spalva.
Bandėme ir senus bajerius: kirilicos raidžių keitimą, baltai nuspalvintas raides, sakinių perdarymą dėmenų keitimu vietomis – viskas buvo aptikta kažkur 80 proc. Prasprūdo tik pačių smulkmeniškiausių maskuotojų tekstas bet ir tai ne visa apimtimi, o tik kai kur. Neapsimoka taip daryti, nes laiko užima dvigubai daugiau, nei rašant savais žodžiais.

Nemokami kreditai
Kaip ir anksčiau, dabar yra FB įrankiai nemokamiems kreditams gauti. tačiau prie jų atsirado ir Twitter įrankis. Kreditai suteikiami greičiau – viskas automatizuota. Taip pat keli mūsiškiai registravosi plage per FB – dabar galima ne vien užpildant registravimosi anketą, bet ir naudojant soc. įrankius registruotis ir prisiloginti – taip greičiau, o kai kurie gauna nemokamų kreditų už tai. Kai kurie iš mūsų po 2-ojo pirkimo gavo nemokamų kreditų tiesiog šiaip – už tai, kad aktyvūs dalyviai. Bet apie tai informacijos surasti nepavyko. Plag.lt atstovai sako, kad nemokamai sistema priskiria už įvairų aktyvumą, išskyrus už nuolatinį įkėlinėjimą nesumokėjus – už tai nesuteikia.
plaglt
Kas išliko seno
Ką gi, vis dar galima tikrinti plagiatą nemokamai, jeigu norite. Atsirakinti ataskaitą reikia kreditų. Jų arba nusiperkate, arba gaunate nemokamai. Bet plag.lt sako, kad planuoja nuo 2017 įvesti mokamą modelį dokumento įkėlimui. Apie tai jie nėra kalbūs, sako, informuos. kažkuo jie primena google – tie irgi neskuba aiškinti savo sistemos veikimo principų.

Naujos paslaugos
Galima editinti online. Ši paslauga leis ne tikrintis dokumentą kelis kartus, o redaguoti, taisyti tekstą online režimu ir matyti, kaip keičiasi plagiatas tekste. Išbraukėt sakinį – sumažėjo, sucitavote tekstą – sumažėjo. Labai naudinga.

Apmokėjimai
Prie mokėjimo elektronine bankininkyste iš bet kurio Lietuvoje veikiančio banko sąskaitos, pridėta galimybė mokėti kortele. Tereikia įrašyti duomenis ant Jūsų kortelės ir bus apmokėta. Naudinga, nes tai žymiai greičiau, nereikia jokių slaptažodžių ir pan. Be to, bankai neišduoda bet kam tokių priemonių, tad jeigu plagui išdavė, vadinasi, jie patikimi.

Bendrai paėmus, prie naujos plag.lt sistemos dar reikia priprasti. Tačiau ji tikrai dar geresnė, negu buvo. Galima tik didžiuotis, kad Lietuva garsinama plagiato sistemų srityje. Tad jeigu domina kitos sistemos, galite jas aplankyti viršutinėje svetainės juostoje. Visos sistemos iš esmės vienodos, skiriasi tik tekstų kalba juose.

 

Mantas

Leave a comment